Verzorgingsadvies en tips

U heeft zojuist een mooie set kunstnagels laten zetten, maar om ze zo mooi te houden is het handig om te weten hoe u met de kunstnagels om moet gaan en welke verzorging ze nodig hebben. Daarom heb ik een aantal verzorgingsadviezen en tips op een rij gezet.

Algemene verzorging van de kunstnagel:

Wanneer u uw nagels vaak stoot is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. U kunt uw nagels gerust een stukje korter vijlen, maar doe het wel voorzichtig en met de juiste vijl. Vijl nooit bovenop de kunstnagel, wanneer u dit wel doet verzwakt de kunstnagel en is de kans dat deze scheurt of breekt veel groter. Knip de nagels nooit met everzorgingsproducten nagels en nagelriemenen schaar!

De kunstnagel kan onder deze druk namelijk scheuren of breken waardoor uw natuurlijke nagel ook beschadigd kan raken. Verzorg uw nagels en nagelriemen in ieder geval 1 keer per dag met nagelriemolie. De olie zorgt voor een mooie beschermlaag waardoor uw nagels en nagelriemen niet kunnen uitdrogen. Laat uw nagels op tijd nabehandelen. Zo voorkomt u dat de kunstnagels scheuren of breken. Wanneer u een nieuwe set heeft laten zetten is het mogelijk om meteen een afspraak te maken voor het nabehandelen van de kunstnagels. Zorg er voor dat u 3 tot 5 dagen voor deze behandeling stopt met de nagelriemolie.

Vijlen en nagelriemolie zijn verkrijgbaar in de salon.

Tips voor het behoud van mooie nagels:
1. Gebruik nagellakremover zonder aceton. Aceton kan de kunstnagel namelijk beschadigen of zelfs voor lifting veroorzaken
(loslaten van de kunstnagel).
2. Gebruik eerst een basecoat wanneer u de nagels gaat lakken, zo voorkomt u dat de kleur van nagellak in het product trekt.
3. Gebruik nooit nagelverharders op uw kunstnagels, hierdoor zullen ze splijten!
4. Gebruik handschoenen met huishoudelijke taken of tijdens het werken in de tuin. Schoonmaakmiddelen / oplosmiddelen
zoals bijvoorbeeld chloor, amoniak, terpetine, aceton, enz. zijn funest voor kunstnagels.
5. Gebruik ook handschoenen wanneer u bijvoorbeeld uw haar gaat verfen, of met bepaalde kruiden werkt. Zo voorkomt u dat
uw kunstnagels verkleuren.
6. Trek of peuter de kunstnagel nooit van uw eigen nagels af. Dit veroorzaakt schade aan de natuurlijk nagel. Wanneer u de
kunstnagels wilt laten verwijderen kunt een afspraak maken in de salon.
7. Gebruik uw nagels niet als gereedschap.
8. Kunstnagels hebben een cure-tijd van ongeveer 24 uur, dit houd in dat het product ongeveer 24 uur nodig heeft om volledig uit te harden. Ga bijvoorbeeld dus niet de dag na het zetten van de kunstnagels naar de sauna! Na het bezoek liggen de kunstnagels er namelijk zo vanaf.
Wanneer u bovenstaande adviezen en tips opvolgt zult u nog lang plezier hebben van uw kunstnagels!

Zijn kunstnagels slecht?
Dit is een vraag die ik al meerdere malen heb gehoord. Veel mensen denken namelijk dat kunstnagels slecht zijn voor de natuurlijke nagel.
Deze gedachte komt voort uit de klacht dat de natuurlijke nagel heel zwak en dun zouden zijn nadat de kunstnagels is verwijderd.Nadat de kunstnagels is verwijderd zijn de natuurlijke nagels vochtig, omdat ze een langere tijd opgesloten waren. Het duurt dan ook enkele dagen voordat het vochtbalans is hersteld. Wanneer het vochtbalans weer op pijl is zult u merken dat de nagel al weer een stuk steviger aan voelt.
Kunstnagels zijn veel steviger en harder dan de natuurlijke nagels en daar raakt u snel aan gewend. De natuurlijke nagel lijkt daarom veel zwakker wanneer de kunstnagel is verwijderd. Dat betekend echter niet dat uw nagels niet dunner kunnen zijn waardoor ze zwakker worden, maar dit is van een aantal factoren afhankelijk.
Bij de voorbereiding van de nagels voorafgaand aan het zetten van een nieuwe set kunstnagels word de natuurlijke nagel altijd gevijld.
Bij deze handeling word alleen de glans van het oppervlak verwijderd en zal er dus nooit veel dikte van de natuurlijke nagel verloren gaan.
Ga daarom ook nooit zelf op uw natuurlijke nagel vijlen.Hoe u met de kunstnagels “omgaat” is ook van belang. Zolang u de bovenstaande verzorgingspunten en tips opvolgt, kiest voor een professionele nagelstyliste, zijn kunstnagels niet slecht voor uw natuurlijke nagel. Meer hierover leest u in een artikel op BeautyNL.